Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Obieranie kiełbasy Re: Obieranie kiełbasy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Obieranie kiełbasy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Obieranie kiełbasy
Date: Mon, 27 Sep 2004 11:32:09 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 39
Message-ID: <cj8mjk$f5$1@inews.gazeta.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <cj7ebo$sm2$1@inews.gazeta.pl>
<cj89nq$1nj7$1@wroclaw.net.pl>
NNTP-Posting-Host: alpha.ckp.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1096277429 485 212.160.198.2 (27 Sep 2004 09:30:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 Sep 2004 09:30:29 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216742
Ukryj nagłówki

walkie! napisał(a):
> Użytkownik waldek napisał:
>> ===
>> To coś, co nazywacie kiełbasą krakowską, ma z nią tyle wspólnego, co
>> muł (szlam) z mułem (upartym) - znaczy, nazwę.
>>
>> Ostatni raz jadłem krakowską w 1992 lub 1993. Żałuję, bo to była
>> niewątpliwie najlepsza kiełbasa, jaką ludzkość w swej długiej
>> historii potrafiła wytworzyć.
>>
>> Potem zaczęto pakować w plastikowe wałki sam szajs i nalepiać na to
>> etykietki z nazwą krakowskiej. Jestem spokojnym człowiekiem, ale za
>> to bym pasy ze skóry darł i żywym ogniem przypalał. To zbrodnia
>> przeciwko ludzkości. IPN powinien się zająć sprawą profanacji
>> naszych dóbr narodowych, a wzorzec krakowskiej powinien spocząć na
>> Wawelu.
>>
>> waldek
>> ===
>>
> tu sie zgadzam w calej rozciaglosci...
> Krakowska ta z mojego dziecinstwa nie jest ta krakowska z teraz.
> mialam dostep do swiezej kielbasy dawnej gdyz mieszkalam w Krakowie -
> teraz jak widze mutacje krakowskiej pod tytulem krakowska parzona to
> az mnie mdli ale z niej flak schodzi dobrze ;P
>
> natomiast teraz, w podkrakowskich Liszkach jest produkowana inna
> znakomita kielbasa - lisiecka. charakteryzuje sie ona bardzo gdubym
> mieleniem, wlasciwie ona chyba mielona nie jest a sa w niej kawalki
> miesa, dosc duze po prostu krojone. smakuje takze wybornie. jesli ktos
> bedzie mial okazje sprobowac - szczerze polecam - niestety we
> Wroclawiu jej nie znalazlam.
===
Jest w Astrze na Legnickiej po 29zł. Rzeczywiście niezła, ale do krakowskiej
(tej prawdziwej) i tak się nie umywa. No i ta cena.

waldek
===

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.09 Sentex
27.09 walkie!
27.09 walkie!
27.09 @nn
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6