From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Czy da się zrobić???
Date: Tue, 15 Oct 2002 11:08:03 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <n...@4...com>
References: <aodu13$jdl$1@szmaragd.futuro.pl>
<f...@4...com>
<aofepq$jke$1@szmaragd.futuro.pl>
<1...@4...com>
<aogfdu$ci9$1@absinth.dialog.net.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 31
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed.rt.ru!rt.ru!news-out.nuth
inbutnews.com.MISMATCH!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.co
m!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:129964
Ukryj nagłówki
On Tue, 15 Oct 2002 09:18:01 +0200, "walkie"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Cheddara droga Krysiu Ci u nas dostatek. A co dobrego ciasta do pizzy,
>pisalam kilka watkow wczesniej jak ja robie. Wyrabiam ciasto drozdzowe (nie
>pamietam proporcji) i odstawiam do wyrosniecia. Po godzince jak jest takie
>duuuuuuuuuzeeeee biore je i mieszam ze zmiazdzonymi zabkami czosnku i
>przyprawa do pizzy np. Kamisa. Chwilke mu daje sie przetrawic i na blaszke.
>Ta taka wielka w piekarniku (najwieksza) wykladam to ciasto zostawiajac duzo
>ciasta po bokach. Potem kroje ser cheddar wlasnie albo inny ostry w slupki i
>ukladam po bokach a potem zawijam je ciastem. Na wirzch dac skladniki jakie
>lubisz i na 30-40 minut do pieca. Palce lizac.
aaa, dobra rzecz...a do samego ciasta tez moze dodajesz starty
ser? bo to wtedy nieco inne wychodzi.
a teraz sie dalej bede czepiac...a JAKI ten cheddar macie? ostry
czy ten z tych bezsmakowcow lagodnych? ale i tak cheddar sie
najpeije zachowuje ze wszystkich serow do gotowania/pieczenia
etc.
a w ogole to pytam, bo co i raz ktos marudzi, ze chaddara to nie
uwidzisz, etc etc...u nas w domu cheddar to baza zycia!
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|