Data: 2002-10-15 10:08:03
Temat: Re: Odp: Czy da się zrobić???
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Tue, 15 Oct 2002 09:18:01 +0200, "walkie"
<w...@w...net.pl> wrote:
>Cheddara droga Krysiu Ci u nas dostatek. A co dobrego ciasta do pizzy,
>pisalam kilka watkow wczesniej jak ja robie. Wyrabiam ciasto drozdzowe (nie
>pamietam proporcji) i odstawiam do wyrosniecia. Po godzince jak jest takie
>duuuuuuuuuzeeeee biore je i mieszam ze zmiazdzonymi zabkami czosnku i
>przyprawa do pizzy np. Kamisa. Chwilke mu daje sie przetrawic i na blaszke.
>Ta taka wielka w piekarniku (najwieksza) wykladam to ciasto zostawiajac duzo
>ciasta po bokach. Potem kroje ser cheddar wlasnie albo inny ostry w slupki i
>ukladam po bokach a potem zawijam je ciastem. Na wirzch dac skladniki jakie
>lubisz i na 30-40 minut do pieca. Palce lizac.
aaa, dobra rzecz...a do samego ciasta tez moze dodajesz starty
ser? bo to wtedy nieco inne wychodzi.
a teraz sie dalej bede czepiac...a JAKI ten cheddar macie? ostry
czy ten z tych bezsmakowcow lagodnych? ale i tak cheddar sie
najpeije zachowuje ze wszystkich serow do gotowania/pieczenia
etc.
a w ogole to pytam, bo co i raz ktos marudzi, ze chaddara to nie
uwidzisz, etc etc...u nas w domu cheddar to baza zycia!
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|