Data: 2001-07-06 11:34:32
Temat: Re: Odp: Odp: Poledwiczka wieprzowa
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > trochę się niewyraźnie wysłowiłem: albo do innego gara, albo wyciąnąć
> > mięso i w tej samej patelni podgrzać. Preferuję to ostatnie, bo się
> > trochę sosu przez to robi.
> >
> Jeżu, z tego upalu na mozg mi sie chyba rzucilo. Waldi powiedz mi
> lopatologicznie: czy cos trzeba dusic, jesli tak to co i ewentualnie z czym?
>
> Asia pod wentylatorem
No to tak: mięso usmażyć przykryć i odstawić na podgrzany talerz. Do
patelni (już bez mięsa, ale z resztkami) dodać tą cukinię w kostkę
pokrojoną, troszkę masła, czosnku, koperku i poddusić. Do tego
kukurydzę, lubczyk i dalej poddusić, ale za dużo już nie trzeba, aby
ciepłe było. Wsiego parę minut. Ja lubię warzywka "al dente", ale to
można do smaku, jak komu się podoba.
Waldek
|