Data: 2003-03-13 04:08:12
Temat: Re: Odp: Odp: [fide.pl] Re: Deska do pieczenia - POMOCY
Od: "Art(Gruby)" <Art[Gruby]@icbleu.org>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kianit / D.C." <r...@w...pl> wrote:
>
>U?ytkownik Janusz Szczypka <j...@n...sz.pl> w wiadomo?ci do grup dyskusyjnych
>napisa?:p...@n...sz.pl...
>> Przepraszam, ze tak dlugo to trwalo.
>
>Nie szkodzi, sama zapomnia?am napisa? ?e znikam na troch?...
>
>> Deska jest szklana, wytrzymuje 280 stopni, mozna na niej kroic, tluc
>> kotlety itp. Jest bardzo trwala, twarda... ale nie nadaje sie do
>> piekarnika.
>> A to na skutek nadruku na spodniej stronie - ?adnie wygl?da, ale podobno
>> nie jest odporny na tak wysok? temperatur?, a te 280 stopni s?uzy tylko
>> temu, ?eby na niej garnek postawi?.
>
>Iiiiii, tak? ju? mam, nawet dwie, i gor?co wszystkim polecam, cudo.
>Ale ja potrzebuje co?, na czym skwiercz?c? potraw? z pieca postawi? przed
>os?upia?ym z zachwytu osobistym konsumentem w postaci m??a ;)
>Pozdrawiam, Kianit
>
>
Pisalem kiedys o tzw" brudnym steaku"...
steak albo kawalek ryby rzuca sie na plonace bierwiono w kominku albo
na ognisku, obraca raz po jakichs 3-5 minutach i basta...
deska do grilla lub kominka powinna bys z "twardego" drewa - dab .
klon i inne
stawia sieja cwarza do ognia , przyszpila mieso krowie lub rube i
piecze wedlug uznania...
mozna deske nam0pczys w wodzie coby sie za szybko nie splonela....
jakies 12 do 24 godzin...
;-)))
Wyprobowane.
Art(Gruby)
Abyssus abyssum invocat.
|