Data: 2011-06-01 20:48:32
Temat: Re: Odp: Re: Odp: Syrop z kwiatów czarnego bzu
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 1 Jun 2011 13:44:39 -0700 (PDT), JaMyszka napisał(a):
> W dniu wtorek, 31 maja 2011, 13:08:16 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
>> [...]
>> CAŁE baldachy czarnego bzu smażone w cieście to wykwintny przysmak:
>> http://kuchnia.wp.pl/przepis/7206/1/kwiaty-bzu-czarn
ego-i-robinii-smazone-w-ciescie.html
>
> Fakt, technologii smażenia nie znałam, tylko się domyślałam.
> Thx :)
> I jeszcze jedno - robinia!
> Jak byłam dzieckiem, to zajadałam się akacjami, chociaż ktoś mi kiedyś powiedział,
że one nie całkiem są korzystne dla naszego organizmu.
> I chociaż akacja to robinia, to jednak pod pojęciem "robinia" mamy na myśli drzewo
o kwiatach niepachnących różowych lub czerwonych. Te kwiaty są spożywcze?
Ja wiem o akacji. Tylko te robaczki nie bardzo, ale jak ktoś lubi... :-)
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|