Data: 2011-06-02 05:30:25
Temat: Re: Re: Odp: Syrop z kwiatów czarnego bzu
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:387da376-1d24-46cd-9635-590823981caa@glegroupsg
2000goo.googlegroups.com...
W dniu wtorek, 31 maja 2011, 13:08:16 UTC+2 użytkownik Ikselka napisał:
> [...]
> CAŁE baldachy czarnego bzu smażone w cieście to wykwintny przysmak:
> http://kuchnia.wp.pl/przepis/7206/1/kwiaty-bzu-czarn
ego-i-robinii-smazone-w-ciescie.html
Fakt, technologii smażenia nie znałam, tylko się domyślałam.
Thx :)
I jeszcze jedno - robinia!
Jak byłam dzieckiem, to zajadałam się akacjami, chociaż ktoś mi kiedyś
powiedział, że one nie całkiem są korzystne dla naszego organizmu.
I chociaż akacja to robinia, to jednak pod pojęciem "robinia" mamy na myśli
drzewo o kwiatach niepachnących różowych lub czerwonych. Te kwiaty są
spożywcze?
Akacja nie pachnie????
|