Data: 2000-07-01 05:10:50
Temat: Re: Odp: Tatar
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz K. Ladziak <l...@w...pdi.net> wrote:
> On Thu, 29 Jun 2000 05:29:07 GMT, w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
> wrote:
>
>
> >Prawdziwe maggi nie zawiera glutaminianu. Inna sprawa, czy sie jeszcze
> >takie dostanie. Np. przyprawa do zup Knorra to roztwor
> >glutaminianu+karmel+przyprawy. Ani krzty hydrolizatu bialkowego.
>
> Oj tam nie zawiera... Jakim cudem hydrolizat bialkowy moze
> glutaminianu nie zawierac, soli jednego z podstawowych aminokwasow???
> Zawiera, tyle ze w mieszaninie z solami innych aminokwasow a nie
> syntetyk kwasu glutaminowego jedynie jak Knorr.
> Co nie zmienia sytuacji ze dawanie tego do tatara uwazam za pomylke.
Ze wszystkim sie zgadzam. Oczywiscie miale na mysli czysty sztuczny
glutaminian, bo tez myslalem, ze o taki Ci chodzi. Jednak misisz
przyznac, ze glutaminan wystepuje naturalnie takze w miesie oraz innych
przyprawach dodawanych do tatara np. w sosie worcester, w zwiazku z czym
nie to jest akurat argumentem przeciw stosowaniu maggi.
Wladyslaw
|