Data: 2007-01-23 11:18:48
Temat: Re: Odp: [ot] Re: Krakersowiec
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Hania " <v...@W...gazeta.pl> wrote in message
news:ep4pvr$o0q$1@inews.gazeta.pl...
> Maggie <m...@w...pl> napisał(a):
>
>> > BTW kremu, wkręciłabym chyba jeszcze budyniu, a nie margaryny ;-) i
>
>> A czy wtedy nie wyjdzie za budyniowate? Znaczy się za gęste???
>
> tzn nie wkrecalabym samego masla/margaryny, bo bedzie za tluste!!!!!
>
> nt emulsji i ucieczki przed rozwarstwiniem moze by Grupowy Troll
> odpowiedzial, gdyby przestal uganiac sie za swym piątym wcieleniem i
> Zydami ;-))
>
>
>> > A na drugi raz robilabym z maslem.
>>
>> Tak z masłem lepiej i bezpieczniej, bo margaryny różne
>> bywają i takie co mają więcej wody niż tłuszczu w sobie też...
>> Ale masło też trzeba wyjąć z lodówki wcześniej...
Nie klarowane. I ucierać masło w pierwszej kolejności, inne składniki dodaje
się po odrobinie do ucieranego masła.
Częsty błąd polega na wrzuceniu dodatków w całości - wtedy się najczęściej
warzy...
|