Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Okap
Date: Wed, 27 Jul 2005 22:02:45 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <w...@n...gazeta.pl>
References: <a...@4...com> <4...@g...pl>
NNTP-Posting-Host: ns.pawlacz.com
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1122494566 2780 80.72.34.43 (27 Jul 2005 20:02:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 27 Jul 2005 20:02:46 +0000 (UTC)
X-User: wlalos
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244488
Ukryj nagłówki
In article <4...@g...pl>, t...@g...pl (Kot)
wrote:
> Marcin E. Hamerla wrote:
>
> >Witam,
> >
> >Jak to jest z okapami kuchennymi u Was? Uzywa ktos tego? My mamy w
> >domu okap kuchenny Fabera, z pochlaniczem i witarkiem, ale nie jest on
> >podlaczony do zadnego otworu wentylacyjnego. Doswiadczenie minionych
> >lat wskazuje, ze ja tego cholerstwa w ogole nie uzywam. Bo mi sie
> >zdaje malo skutecznym, a co wazniejsze szum wiatraka mnie denerwuje.
> >No i teraz, przy okazji urzadzania nowego domu sie zastanawiam czy w
> >ogole okap nad kuchenka montowac. Skoro i tak go nie bede
> >wykorzystywal? Bardzo diznajnerska i modernistyczna pani dizajner
> >twierdzila, ze na pewno warto, bo cos tam wpada, itd. Ale gdy ja
> >zapytalem czy w ogole gotuje, to sie okazalo, ze robi to gosposia
> >;--).
> >
> >
> >
> Ja uzywam, jednak mniej w domu czuc gotowaniem. I szafki dookola mniej
> sie brudza i kleja. Moj tez nie podlaczony do otworu, ale z
> pochlaniaczem weglowym.
>
> Kot
U mnie tak samo. Tani okap Amica z filtrem węglowym, nie podłączony do
systemu wentylacyjnego. Mniej czuć gotowaniem, szafki się mniej brudzą.
Włączam go też zawsze, gdy kraję cebulę.
Władysław
|