Data: 2006-07-23 13:11:53
Temat: Re: Okra
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zielka" <z...@o...pl> wrote in message
news:219a.0000001d.44c33a3f@newsgate.onet.pl...
> Chciałam dodać okrę do pikli.
> Jak to zrobić? Dodać surową, zblanszować, przekroić?
Najlepiej zamarynowac solo - okra to jednak dosyc specyficzne warzywo.
Zagotowac okre - jak najmlodsza i jak najmniejsza - w occcie z dodatkami i
do sloikow na goroco. Dac postac 2-3 miesiace. Nie kroic, nie obierac ani
nie zdejmowac szypulki z okry. Dodatki do octu do czosnek, nasiona kopru
(suche), ziarna gorczycy, male zjadliwe papryczki chile, etc. Dodak duzo
przypraw tak, aby zalewa byla bardzo pikantna - okra ma gruba skore i nie
przyjmuje smakow latwo.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
|