Data: 2009-02-16 19:37:28
Temat: Re: Omega-3
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 16 Feb 2009 18:12:29 +0100, Arek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
> ale nie smażę/dusze mięsa na smalcu,
>> lecz na oleju/oliwie. To duży postęp, jak dla mnie.
>
> Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek podgrzewanie
> oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na wyznawane "religie"
> zywieniowe.
Nie wyznaję zadnych religii żywieniowych, może tylko taką, że jem to, co
lubię. A Włosi lubią oliwę, smażą na niej, duszą, robią sosy i na surowo
jedzą - i żyją. Używaniem oliwy w kuchni zaraziłam się od moich sąsiadów,
którzy wiele lat mieszkali we Włoszech i tamte nawyki kulinarne przywieźli
do nas - posmakowałam u nich tamtej kuchni i to przeważyło.
|