Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Omega-3 Re: Omega-3

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Omega-3

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Arek" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia,pl.sci.medycyna
Subject: Re: Omega-3
Date: Mon, 16 Feb 2009 20:59:48 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 24
Message-ID: <gnch4e$ge5$1@nemesis.news.neostrada.pl>
References: <iIPjl.16364$1Z5.8347@newsfe10.iad>
<gn0es2$6q1$1@nemesis.news.neostrada.pl> <gn0qrl$jma$1@inews.gazeta.pl>
<gn0vbu$43t$1@atlantis.news.neostrada.pl> <gn9pkt$l0o$1@achot.icm.edu.pl>
<gna11f$1j2$1@inews.gazeta.pl>
<1ng7ehg30k5j7$.1gko9vn6b5yy9.dlg@40tude.net>
<f...@b...googlegroups.com>
<1nw33jocvq6o5$.102wadv2k1ugh.dlg@40tude.net>
<gnc6tp$p6i$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: air65.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1234814926 16837 83.25.225.65 (16 Feb 2009
20:08:46 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 16 Feb 2009 20:08:46 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Antivirus: avast! (VPS 090216-0, 2009-02-16), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:320353 pl.sci.medycyna:254444
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał

A Włosi lubią oliwę, smażą na niej, duszą, robią sosy i na surowo
> jedzą - i żyją. Używaniem oliwy w kuchni zaraziłam się od moich sąsiadów,
> którzy wiele lat mieszkali we Włoszech i tamte nawyki kulinarne przywieźli
> do nas - posmakowałam u nich tamtej kuchni i to przeważyło.

Oczywiscie ze wlosi uzywaja oliwe, ale trzeba sie baczniej przyjrzec co oni
z nia robia. Jest zasadnicza roznica pomiedzy duszeniem warzyw na oliwie
(nie da sie praktycznie przekroczyc 100 stopni) a smazeniem ryby lub miesa
na oliwie gdzie temperatura moze dochodzic do 200 stopni lub wyzej.
Obserwowalem ostatnio robienie pewnych potraw srodziemnomorskich i sam sie
zdziwilem ze oliwe dodawano tam dopiero na koncu kiedy potrawy byly juz
ugotowane lub uduszone. Przeciez nie po to kupuje sie za grube pieniadze
oliwe tloczona na zimno zeby ja natychmiast zniszczyc przez podgrzanie do
wysokiej temperatury.
Poczytaj nieco w necie na temat utleniania sie tluszczy nienasyconych
zawartych w olejach roslinnych.

--
Arek


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.02 Ikselka
16.02 tomek wilicki
16.02 Aicha
16.02 Ikselka
16.02 Krzysztof (Suzuki Kokushu)
17.02 Ikselka
17.02 tomek wilicki
17.02 Jan Werbiński
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?