Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Rafał Wylociński" <w...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Onion rings - jak ?
Date: Wed, 16 Jun 2004 10:00:31 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <caou82$bjf$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <canqk6$osm$1@mamut1.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: host-ip114-233.crowley.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1087372354 11887 62.111.233.114 (16 Jun 2004 07:52:34
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 16 Jun 2004 07:52:34 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204822
Ukryj nagłówki
Witam.
Użytkownik "MarcinS" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:canqk6$osm$1@mamut1.aster.pl...
> Witam,
> chciałbym przyrzadzic cos co sie nazywa onion rings - restauracja The
> Mexican w Warszawie.
> Na pewno jest to cebula w panierce smarzona w głębokim tłuszczu -
> pyszne. Czy ktoś wie jak tą pnierkę zrobić ?
Ja to nazywam cebula w cieście. Nie jadłem w żadnej knajpie,
wyeksperymentowałem sam 15 lat temu.
Ciasto jak na naleśniki 1 szkl. wody 1 szkl. mleka 2 jaja i mąka do
uzyskania konsystencji takiej aby ciasto nie spływało z talarków, doprawione
na ostro i słono (jak spróbujesz to musi być trochę za ostre i trochę za
słone). Cebula pokrojona w plastry grubości 3-5 mm. Plastry porozdzielać tak
aby uzyskać krążki. Krążki moczyć w cieście i na głębszy olej. Smażyć na
złoto z każdej strony.
Świetne do piwa lub jako przegryzka zamiast chipsów. Zdarzyło mi się także
podać w daniu głównym zamiast ziemniaków.
Możesz poeksperymentować i dodać ziaren sezamu lub słonecznika.
Smacznego.
--
___________________________________________
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.
Pozdrawiam
.Rafał
|