Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Sowa" <m...@b...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Onion rings - jak ?
Date: Wed, 16 Jun 2004 10:28:43 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 23
Sender: p...@p...onet.pl@karwiny.multicon.pl
Message-ID: <cap0bn$1sk$1@news.onet.pl>
References: <canqk6$osm$1@mamut1.aster.pl>
NNTP-Posting-Host: karwiny.multicon.pl
X-Trace: news.onet.pl 1087374519 1940 81.210.11.210 (16 Jun 2004 08:28:39 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jun 2004 08:28:39 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:204829
Ukryj nagłówki
Użytkownik "MarcinS" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:canqk6$osm$1@mamut1.aster.pl...
> Witam,
> chciałbym przyrzadzic cos co sie nazywa onion rings - restauracja The
> Mexican w Warszawie.
> Na pewno jest to cebula w panierce smarzona w głębokim tłuszczu -
> pyszne. Czy ktoś wie jak tą pnierkę zrobić ?
Nie wiem jak taką bo jej w życiu na oczy nie widziałam, ale robię czasami
warzywa, w tym cebule w cieście naleśnikowym na piwie.
Robi się takie ciasto jak na naleśniki, tylko zamiast mleka i wody, leje się
do niego piwo o zdecydowanym smaku - może być np. żywiec. Do tego można
poszaleć z przyprawami - sól, pieprz, gałka muszkatołowa lub majeranek,
papryka ostra itp.
Ciasto powinno być trochę gęstsze i zdecydowanie bardziej słone niż na
naleśniki. Można dodać do ciasta sezamu wcześniej uprażonego - jego smak
ładnie się z cebulą i porami komponuje.
Sowa
|