Data: 2011-12-17 13:22:44
Temat: Re: Opalana cebulka
Od: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Waldemar Krzok napisał:
> XL wrote:
>
>> Dnia Fri, 16 Dec 2011 11:37:43 +0100, Andy Niwiński napisał(a):
>>
>>> "Bbjk"<b...@q...pl> schrieb im Newsbeitrag
>>> news:jcf1ks$rhn$1@inews.gazeta.pl...
>>>> W dniu 2011-12-16 09:59, Robson pisze:
>>>>
>>>>> Nad gazem śmierdzi, lepszy byłby palnik spirytusowy. oczywiście na
>>>>> czysty spirytus, nie na denaturat.
>>>>
>>>> Nic nie śmierdzi, używam palnika gazowego do Creme Brulee i nie ma
>>>> nijakiego smrodu, a karmelizuje świetnie.
>>>
>>> I zasilasz palniczek do karmelizowania z sieci miejskiej?
>>
>> Się miałam spytać...
>
> Merkaptany z sieci miejskiej lub dużej butli LPG spalają się i spalone nie
> śmierdzą zbytnio. Ale jak komuś przeszkadza...
Niby się spalają ale nie tak do końca - właśnie obecność wilgotnego
wsadu (cebula) wewnątrz strefy płomienia powoduje niecałkowite ich
wypalenie i przenikanie resztek do rzeczonej cebuli...
Naprawdę jest różnica.
--
Darek
|