Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!news.int
ernetia.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Akulka" <s...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Oponki
Date: Wed, 15 Jan 2003 04:22:48 +0000 (UTC)
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 28
Message-ID: <b02nmo$m82$1@news.gazeta.pl>
References: <avshtg$22m$1@news.onet.pl> <avsk99$7t0$1@panorama.wcss.wroc.pl>
<avulro$79u$1@news.onet.pl> <avv40o$71r$1@panorama.wcss.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: 172.20.6.133
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.gazeta.pl 1042604568 22786 172.20.26.240 (15 Jan 2003 04:22:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Jan 2003 04:22:48 +0000 (UTC)
X-User: slodka_cytrynka
X-Forwarded-For: as1-106.ostrowiec.dialup.inetia.pl
X-Remote-IP: 172.20.6.133
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:141582
Ukryj nagłówki
Kasia S. <k...@w...pl> napisał(a):
> Tak szczerze, to jeszcze przepisu nie probowalam, ale skoro pochodzi od
> Magdy Basset to musi byc sprawdzony;)
> Pozdrawiam, Kasia S.
Hm, troszkie mnie tak zastanawia, ze wszyscy sie zachwycaja tym co podaje
pani Magdalena i w ciemno nim spróbują, juz wiedzą,m że to musi być boskie.
W cale nie chce podważać autorytetu kulinarnego pani Magdaleny - zapewne zna
się na gotowaniu, ale sama kieruję sie w kuchni rozsądkiem i wyczuciem, bo
lubie jeść to co mi odpowiada, a co faktycznie jest pyszne niż stosować
autohipnoze i autosugestie w kuchni.
Osobiście z własnego doświadczenia wiem, że biały ser bardzo wchłania tłuszcz
podczas smażenia i przez to w takich potrawach jest b. ciężkostrawny i
zalecany tylko dla osób o silnym przewodzie pokarmowym. Żaden alkohol tego
nie zniweluje i żaden papierowy ręcznik nie odsączy.
Wiem, że właśnie naraziłam się pewnie na krytykę i potepienie. Jestem tu
nowa,to i krytyki sie nie boję, a z dystansem podchodzę do tego, że coś musi
być pyszne bo ktoś to zrobił. Gusta są różne, tak jak i smaki - pomijając
wytrzymałość żołądka i wątroby.
Pozdrawiam - Akulka
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|