Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed.silweb.pl!news.man.
lodz.pl!not-for-mail
From: "Iris" <i...@f...tlen.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Oponki
Date: Wed, 15 Jan 2003 13:03:11 +0100
Organization: LODMAN - Metropolitan Area Network in LODZ, Poland
Lines: 39
Message-ID: <b03ilh$le3$1@kujawiak.man.lodz.pl>
References: <avshtg$22m$1@news.onet.pl> <avsk99$7t0$1@panorama.wcss.wroc.pl>
<avulro$79u$1@news.onet.pl> <avv40o$71r$1@panorama.wcss.wroc.pl>
<b02nmo$m82$1@news.gazeta.pl>
Reply-To: "Iris" <i...@n...groups>
NNTP-Posting-Host: nat-ld1.tvsat364.lodz.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: kujawiak.man.lodz.pl 1042632177 21955 212.191.170.231 (15 Jan 2003 12:02:57
GMT)
X-Complaints-To: a...@m...lodz.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 15 Jan 2003 12:02:57 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:141638
Ukryj nagłówki
Akulka <s...@N...gazeta.pl> napisał(a):
> Kasia S. <k...@w...pl> napisał(a):
>> Tak szczerze, to jeszcze przepisu nie probowalam,
ale
>> skoro pochodzi od Magdy Basset to musi byc
sprawdzony;)
>
> Hm, troszkie mnie tak zastanawia, ze wszyscy sie
> zachwycaja tym co podaje pani Magdalena i w ciemno
nim
> spróbują, juz wiedzą,m że to musi być boskie.
Akulko,
Kasia S. powiedziala, ze "sprawdzony", a nie "boski".
To duza roznica. Oznacza po prostu zaufanie do osoby
podajacej przepis. To, ze - zanim polecila innym - sama
wyprobowala i wyrob kulinarny sie udal.
W cale nie
> chce podważać autorytetu kulinarnego pani Magdaleny -
> zapewne zna się na gotowaniu, ale sama kieruję sie w
> kuchni rozsądkiem i wyczuciem, bo lubie jeść to co mi
> odpowiada, a co faktycznie jest pyszne niż stosować
> autohipnoze i autosugestie w kuchni.
>
Przeciez z podawanych przepisow mozna wybrac tylko te,
ktore nam odpowiadaja. Albo nie wybierac niczego. Nie
wiem skad pomysl autohipnozy czy autosugestii.
Niektorzy grupowicze po swojemu ulepszaja/modyfikuja
interesujace ich dania i dziela sie wrazeniami.
Tez jestem tu niedlugo, ale dla mnie grupa "kuchnia" to
nie ksiazka kucharska z jedynymi slusznymi przepisami,
a forum wymiany opinii i doswiadczen kulinarnych.
Dzieki grupie moge sie czasem nauczyc czegos nowego,
albo porownac z wlasnymi doswiadczeniami.
Pozdrawiam
Iris
|