Data: 2006-06-19 07:22:05
Temat: Re: Oregano
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>Napisz jak wyszlo.
>Z tego co widze w tych przepisach :
>http://www.google.fr/search?hl=fr&q=pesto+oregano&b
tnG=Recherche+Google&meta=
>
>ludzie uzywaja tez do pesto z oregano odrobiny czosnku (co wydaje mi
>sie logiczne). Jezeli dodasz czosnku to nie zapomnij wyciac centralnych
>kielkow.
>
>
>Ewcia, bez dostepu do swiezego oregano
Sie mi cos przypomnialo na temat suszenia - na takim np parapecie
w dosc przewiewnym miejscu, oregano rozlozone uschnie raz-dwa,
wiec NIE przesuszac bo straci i koloru resztki i aromat. I jak
tylko szelesci w palcach i sie nieco osypuje (tez z szelestem) to
siup to jakiegos sloika. 2-3 dni poowinny wystarczyc
Ja tak zapomnialam o peczku cytrynowego tymianku. wzial i usechl
lobuz, ale zostawilam go tak, jak byl i zuzylam szybko otrzepujac
peczek w potrawe :)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|