Data: 2006-06-07 11:54:26
Temat: Re: Orkisz
Od: " Jeff" <j...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<j...@n...pl> napisał(a):
>
> Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> napisał
> w wiadomości news:e65p1g$re$1@inews.gazeta.pl...
> > j...@n...pl pisze:
> >
> >> Zerknij na tabele biochemiczne produktów, a zobaczysz wartości cukrów.
> >> Kasze zawierają ok. 75 g cukru w 100 g produktu. Kasza gryczana ma mniej,
> >> ale ma 69 g cukru.
> >
> > Tyle ze w suchej masie. Jadasz suche, niegotowane ziarna i kasze? I nie
> > cukru, a skrobi - roznica o tyle wazna, ze zupelnie inna jest reakcja
> > organizmu na zjedzenie 50 gram cukru "krysztal" czy glukozy, a inna w
> > przypadku zjedzenia kaszy z zawartosci 50 gram skrobi. To tak, jakbys nie
> > odroznial od siebie kwasow tluszczowych nasyconych i nienasyconych, o co
> > optymalnego nie smialbym nawet podejrzewac. Badz wiec laskaw nie uzywac
> > slowa "cukier" tam, gdzie nie ma ono sensu.
> >
> Piszesz bzdury. Dla organizmu rozkładanie cukru bardziej czy mniej złożonego
> nie ma żadnego znaczenia w tym sensie, że musi go rozłożyć do cukrów
> najprostszych. A więc dla organizmu rozkładanie do aminokwasów i rozkładanie
> cukrów w kaszy, chlebie, owocach jest takie samo, tylko ma mniej pracy przy
> cukrach najprostszych, a najwięcej przy złozonych.
Skoro Pan w ten sposob komplementuje wypowiedz P. Marcina.....to ja pozwole
sobie napisac w stylu identycznym, ale w odniesieniu do Panskiej wypowiedzi,
pisze pan ewidentne B Z D U R R Y (dodam jeszcze ze do kwadratu).
Niech Pan sobie przerowadzi eksperyment z krzywa glikemiczna, zobaczy Pan
wowczas na wlasne oczy jak to jest naprawde...przeciez to proste doswiadczenie
i nie bedzie Pan pozniej wypisywal publicznie nonsensow.
Jeff
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|