Data: 2003-02-20 13:37:34
Temat: Re: Oslizla kiełbasa
Od: m...@n...pl (NaLesnik)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-02-19 22:49, Użytkownik Piotr Zawadzki napisał:
> To zależy od kiełbasy. Niektóre "już tak mają" i nie poradzisz nic.
> Idealnie byłoby trzymać kiełbasę (i inne wędliny) w lodówce typu "anti
> frost", wtedy co najwyżej mogłaby się wysuszyć. Nieco może pomóc
> przechowywyanie bez opakowania, po prostu na talerzu na którejś z
> dolnych półek lodówki. A jak się już 'obślizgnie' to w razie czego ją
> umyj pod kranem z ciepłą wodą i czym szybciej skonsumuj dodając np. do
> jajecznicy.
>
Co zrobić z taką kiełbasą, to ja wiem:) Chodzi o to, że próbowałem różne
sposoby, poczynając od przechowywania w paierze, w palstikowym
pojemniku, na talerzu, ale większość kiełbas po 3-4 dniach dostawała
niezbyt przyjemnej warstewki:( Zauważyłem, że w większości przypadków,
to chyba wina tzw, ulepszaczy dodawanych w trakcie produkcji, bo tzw.
swojska kiełbasa takich objawów nie miała.
--
Pozdrowionka z buszu
(Na)Leśnik
-----------------------------------------
GG:4742410
www.forestlandia.com
-------------------------------------------
"Telekomunikacja Polska S.A. traktuje
każde zgłoszenie z całą powagą
i podejmie wszelkie działania,
aby je szczegółowo wyjaśnić."
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|