Data: 2003-10-08 08:52:40
Temat: Re: Ostrygi polskie
Od: Beata Mateuszczyk <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia wrote:
> Witam,
> slyszalam dzisiaj w jednym programie taki oto przepis:
> "ostrygi polskie"
> sliwka wypestkowana
> serek - smakowy
> boczek
> sliwke nadziewamy serkiem, owijamy boczkiem i smazymy na oleju!
> brzmi smakowicie:)
> moze ktos z Panstwa robila cos takiego i wypowie sie czy dobrze
> zapamietalam.
> pozdrawiam
> Kasia
Robię podobną rzecz. Używam jednak śliwek suszonych. Nie mam pojęcia jak
będzie smakowała surowa usmażona na oleju śliwka.
Ja moczę śliwki suszone w herbacie z rumem. Sliwki owijam boczkiem.
Spinam wykałaczką, która potem zastępuje sztućcie. Można usmażyć. ja
wolę upiec.
Pozdrawiam
Bea
|