Data: 2007-02-28 15:21:57
Temat: Re: Otwarcie Restauracji- pomocy!
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:1172674981.910124.248300@v33g2000cwv.googlegrou
ps.com...
On 27 Lut, 19:46, Gosia Plitmik wrote:
> Na razie jest starahttp://www.lubiczowka.pl/mało na niej widac, ale
> chyba w podobnym klimacie strony zostaniemy i zrobimy nową
Nie, no... Stronka super:)
Wyczuwa się dbałość o gości (zauważ, nie piszę o klienta;p) i o
sympatyczną atmosferę:)
Fakt, o Was dużo za mało:/
Hmmm... Jeśli chodzi o ten strój kaszubski, to ja bym go do gabloty
dała, a gości bym obsługiwała w prostym, chłopskim stroju (strój
korkowy).
Aha...
Bo bufetu proponuję plasterki sało (wg przepisu Panslavisty), podawane
na kromce chleba i krojone na deseczce (bezpośrednio przez gościa),
do tego dodatki: cebula w kostkę i ogórek kiszony lub grzybki.
To niby rosyjska nazwa, ale na naszych wsiach też słoninę wcinano;p
Witaj!
To już zbierajcie nerkówkę wieprzową - zwijajcie - niech każdy sam
przyprawia i niech wam dojrzewa i kruszeje do czerwca.
Na taki jubel - imprezkę najlepszy będzie barszcz KOZACKI - dobry dla
głodnych, także dzieci i dobry dla napitych!!! KOZACKI to słowiański
przecież!!! Nie samym bigosem człowiek żyje... ;-P)))
|