Data: 2002-09-18 08:01:06
Temat: Re: Ozorki wieprzowe
Od: "Gośka z Lublina" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam. Najlepszy wg mnie sos do ozorków to sos chrzanowy.
Pozdr. - Gośka (Lublin)
Użytkownik "ola" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:am95ka$cp6$1@fargo.cgs.pl...
> Witam wszystkich serdecznie,
> Kupiłam wczoraj ozorki wieprzowe (po raz pierwszy w mojej "karierze") i
> postanowiłam cos z nich zrobić smakowitego. Tak więc podgotowałam je,
> obrałam, pocięłam na plasterki, dodałam do podsmażonej cebulki, czosnku,
> przypraw i się powoli "pyrkało" na ogniu, aż ozorki zmiękły. Dzisiaj mam
> zamiar je zaserwować na obiadek, i tak sobie myślę, jaki by tu zrobić
sosik
> do nich i z czym najlepiej je podać (ziemniaki, czy kasza i jakaś
> suróweczka).
> Może ktoś coś podpowie.
> Pozdrawiam
> Ola
>
>
|