Data: 2002-09-18 09:32:00
Temat: Re: Ozorki wieprzowe
Od: t...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam!!
Oczywiscie jezeli ozorki to tylko sos chrzanowy lub musztardowy jak wspomnialy
moje poprzedniczki ale...widze ze nie bardzo wiecie jak to zrobic !!??
A to takie proste .Bulion rosolowy z kostki ja robie z warzywnej.Do tego listek
bobkowy.pieprz nie mielony Do tego "wrzucam" lyzeczkie musztardy lub chrzanu
(ilosc uzalezniona od intensywnosci oczekiwanego smaku)ZAprawka z maki
ziemniaczanej dla zagestnienia i...troszeczkie smietany.W trakcie koncowej
wersji sosu (gotowania) wkladam na kilka minut pokrojone ozorki aby nasiakly
tym sosem.No szczypta soli dla smaku tez musi byc
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|