Data: 2002-03-07 20:45:29
Temat: Re: (P) kwas chlebowy/litewski
Od: "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A robił w Polsce? Wyszedł mu? Bo mnie ktoś z piekarskim wykształceniem
> tłumaczył, że nie chlebie dorastałym na drożdżach kwas nie wyjdzie, bo...
> coś tam /byliśmy na urodzinach, więc niewiela pamiętam/, i że musi być
chleb
> na zakwasie! Kupiłem taki razowiec na zakwasie, zrobiłem, niemal dokładnie
> według Twego przepisu i - d... blada. Skisło, spleśniało. Wylałem. CHichot
> rodziny. A za mną w upały chodzi okroszka...
> Edede
Nie wiem jak jest z tymi piekarskimi drozdzami. W Wilnie taki problem nie
istnieje, poniewaz mamy chleb zytni na zakwasie (tylekroc reklamowany i
chwalony juz na grupie). W Warszawie niestety jeszczze nie probowalam zrobic
kwas, wiec nie moge nic poradzic. Moze ktos z grupowiczy robil i mu wyszlo?
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|