Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.astercity.net!not-for-mail
From: Michał Kowalewski <M...@a...waw.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: PAPRYKA NADZIEWANA-HELP!!!
Date: Fri, 18 Apr 2003 22:59:43 +0200
Organization: Aster City Net
Lines: 28
Message-ID: <3...@a...waw.pl>
References: <b7pnsf$k4m$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 10.64.2.199
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: foka.acn.pl 1050699591 36014 10.64.2.199 (18 Apr 2003 20:59:51 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...net
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Apr 2003 20:59:51 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...net
X-Accept-Language: pl,en
X-Server-Info: http://www.astercity.net/news/
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win95; U)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:153446
Ukryj nagłówki
ANIA wrote:
> CZY KTOS ZNA MOZE PRZEPIS NA PAPRYKE NADZIEWANA?
> JAKIKOLWIEK, JA SIE W TYM GUBIE!!!!
Najprostszy:
- Przesmazyc posiekana cebule, na nia dodac mielone mieso. Posolic,
popieprzyc (i za okno wypieprzyc, jak mawia mama mojego Przyjaciela)
- Smazyc z piec minut
- Dodac posiekane pomidory, albo koncentrat pomidorowy
- Smazyc az mieso bedzie sie rozpadac na grudki
- Mozna dodac oregano
- Przestudzic po usmazeniu
- Mozna dodac troche ugotowanego ryzu (ja robie bez, bo wole sam miesny
farsz)
- Wmieszac w farsz surowe jajko
- Paprykom sciac "wieczka". Wydlubac nasiona (najlatwiej lyzka do
melona, ale zwyczajna lyzeczka tez sie da)
- Naladowac farsz do papryk.
- Papryki natrzec oliwa (znaczy w miseczke nalac oliwy i maczajac palec
pocierac papryki). Dzieki temu skorka z nich nie zlezie w pieczeniu
- Piec jakies 25 minut w 180 stopniach [nie wiem, czy ta temperatura
jest najwlasciwsza, ale moj piekarnik tylka taka trzyma ;) ]
- Wyciagnac, troche potrzymac na stole, bo gorace.
Potem jesc ze smakiem.
Pozdrawiam,
Michal.
|