Data: 2008-10-06 08:27:27
Temat: Re: PEROHY
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Małgorzata" <d...@o...eu> wrote in message
news:gccfga$28m$2@nemesis.news.neostrada.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gbo3cf$flu$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> > ... ruskie ze skwarkami i cebulką i deserowe - z czarnych jagód ze
> > śmietaną
> > i cukrem. Po talerzu - pychotka.
> >
> >Dziekuje zapewne spróbuje
Które, bo nie chce mi się wierzyć, że nie jadłaś pierogów ruskich (farsz
ziemniaczano serowy - dodatki: smażona cebula ze skwarkami, majeranek,
suszona lub zielona mięta, pieprz ziołowy).
Maruda zbiera w sezonie jagody i zamraża - wtedy w największą zimę mamy
cudowną niespodziankę - pierogi lub jagodzianki z czarnymi jagodami...
Gdy braknie - pierogi z truskawkami lub knedle ziemniaczane ze śliwkami...
|