Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate1.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "kogutek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Date: Mon, 22 Feb 2010 09:47:05 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 60
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <hltg0a$kn4$1@nemesis.news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate1.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1266828426 1821 213.180.130.17 (22 Feb 2010 08:47:06 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Feb 2010 08:47:06 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 10.174.28.60
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.8) Gecko/20100202
Firefox/3.5.8
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327150
Ukryj nagłówki
>
> "kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
> news:5065.00000569.4b823d54@newsgate.onet.pl...
> > > "kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
> > > news:5065.00000543.4b81c725@newsgate.onet.pl...
> > >
> > > Do nadziewania wystarczy dowolna maszynka do mięsa i lejek taki z
> > > rówkiem wzdłuż, ponieważ ten rowek odprowadza powietrze z jelita.
> Nastepnie
> > > wyrób nakłuwa się igłą w miejscu bąbla gazowego i wałkuje się na stole
> > > rękoma, Wychodzi powietrze podczas tego wałkowania, a nadzienie układa
> się
> > > równo na całej długosci bez tworzenia się guzów podczas wędzenia.
> > > Do maszynki Zelmera lejek jest w zestawie:
> > >
> >
>
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/maszynki-do-mie
lenia/maszynka-do-mielenia-986/
> > > warto zamówić też moduł mielący nr5 (opcja) - ten zmiele bez wysiłku
> słoninę
> > > ze skórą pokrojoną w paski np. 5cm x 2cm x 2cm. Lejek jest dostosowany
> do
> > > modułu nr 8. Można znaleźć cieńszy metalowy - do jelit owczych - własne
> > > kabanosy w zasiegu ręki.
> > >
> > >
> > Czy ja nie po Polsku napisałem jakie wady ma maszynka. Jak odżywiasz się
> na
> > przemian naleśnikami i wodzianką to temat zrobienia kiełbasy jest jest dla
> > Ciebie taką samą abstrakcją jak lot na Marsa. Używam o kilka klas lepszej
> > elektrycznej maszynki niż ta przez Ciebie pokazana. Zelmer jest świetny na
> > prezent dla nowożeńców. Postawią go na górnej półce w szafie i zapomną. Do
> > jednorazowego przerobienia 15 kilo mięsa się nie nadaje. Ma za małą
> wydajność,
> > jest głośny i ma za mały przelot. Ze 150 kilo kiełbas różnych zrobiłem w
> tym
> > roku a ty mnie częstujesz zabawką. Albo sprzedajesz teksty żebym sobie coś
> > wałkował i szpileczką przekuwał. Nie masz zielonego pojęcia o czym
> piszesz.
> > Jeszcze nie jestem emerytem. Nie mam czasu na pierdoły. Nadzianie 15 kilo
> > kiełbasy ma mi zająć nie więcej niż pół godziny a nie trzy dni. Tylko nie
> > wyszukuj mi żadnych urządzeń w Internecie. Lepiej od Ciebie wiem co mi
> jest
> > potrzebne.
>
> Hm, mam maszynke 32 i nadziewarkę kolanową, kilka lejków do różnego
> kalibru jelit. Nie interesuja mnie wyroby zachodnie robiące to samo co
> nasze, ale kosztujące co najmniej dziesięć razy wiecej. Nie rajcuje mnie to.
> A piszę nie tylko dla ciebie, a dla tych którzy nie mają 10 tysięcy na
> zakup, a mają marzenia...
> Kogutek to nie Internet tylko jeden z nicków. Możliwe, że kidnaper,
> pedofil i zwykły hochsztapler. Wolnoć Tomku w swoim domku. A za ataki na
> mojego kompa możesz zachorować, jak większość moich wrogów, z powodu karmy.
>
>
Możesz mnie pocałować w miejsce którym wydalam to co zjem. I nie strasz bo się
zesrasz.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|