Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed0
0.sul.t-online.de!t-online.de!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!n
x01.iad01.newshosting.com!209.197.12.246.MISMATCH!nx02.iad01.newshosting.com!ne
wshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!atlantis.news.
neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Prawusek" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: POMOCY - jak korzystac z lodowki?
Date: Mon, 22 Feb 2010 11:01:04 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 81
Message-ID: <hltkpq$kvf$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <hltg0a$kn4$1@nemesis.news.neostrada.pl>
<5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: abca160.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1266833018 21487 83.6.216.160 (22 Feb 2010
10:03:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 22 Feb 2010 10:03:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 100221-1, 2010-02-21), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327153
Ukryj nagłówki
"kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
news:5065.00000571.4b824489@newsgate.onet.pl...
> >
> > "kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
> > news:5065.00000569.4b823d54@newsgate.onet.pl...
> > > > "kogutek" <k...@o...pl> wrote in message
> > > > news:5065.00000543.4b81c725@newsgate.onet.pl...
> > > >
> > > > Do nadziewania wystarczy dowolna maszynka do mięsa i lejek taki z
> > > > rówkiem wzdłuż, ponieważ ten rowek odprowadza powietrze z jelita.
> > Nastepnie
> > > > wyrób nakłuwa się igłą w miejscu bąbla gazowego i wałkuje się na
stole
> > > > rękoma, Wychodzi powietrze podczas tego wałkowania, a nadzienie
układa
> > się
> > > > równo na całej długosci bez tworzenia się guzów podczas wędzenia.
> > > > Do maszynki Zelmera lejek jest w zestawie:
> > > >
> > >
> >
>
http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/maszynki-do-mie
lenia/maszynka-do-mielenia-986/
> > > > warto zamówić też moduł mielący nr5 (opcja) - ten zmiele bez wysiłku
> > słoninę
> > > > ze skórą pokrojoną w paski np. 5cm x 2cm x 2cm. Lejek jest
dostosowany
> > do
> > > > modułu nr 8. Można znaleźć cieńszy metalowy - do jelit owczych -
własne
> > > > kabanosy w zasiegu ręki.
> > > >
> > > >
> > > Czy ja nie po Polsku napisałem jakie wady ma maszynka. Jak odżywiasz
się
> > na
> > > przemian naleśnikami i wodzianką to temat zrobienia kiełbasy jest jest
dla
> > > Ciebie taką samą abstrakcją jak lot na Marsa. Używam o kilka klas
lepszej
> > > elektrycznej maszynki niż ta przez Ciebie pokazana. Zelmer jest
świetny na
> > > prezent dla nowożeńców. Postawią go na górnej półce w szafie i
zapomną. Do
> > > jednorazowego przerobienia 15 kilo mięsa się nie nadaje. Ma za małą
> > wydajność,
> > > jest głośny i ma za mały przelot. Ze 150 kilo kiełbas różnych zrobiłem
w
> > tym
> > > roku a ty mnie częstujesz zabawką. Albo sprzedajesz teksty żebym sobie
coś
> > > wałkował i szpileczką przekuwał. Nie masz zielonego pojęcia o czym
> > piszesz.
> > > Jeszcze nie jestem emerytem. Nie mam czasu na pierdoły. Nadzianie 15
kilo
> > > kiełbasy ma mi zająć nie więcej niż pół godziny a nie trzy dni. Tylko
nie
> > > wyszukuj mi żadnych urządzeń w Internecie. Lepiej od Ciebie wiem co mi
> > jest
> > > potrzebne.
> >
> > Hm, mam maszynke 32 i nadziewarkę kolanową, kilka lejków do różnego
> > kalibru jelit. Nie interesuja mnie wyroby zachodnie robiące to samo co
> > nasze, ale kosztujące co najmniej dziesięć razy wiecej. Nie rajcuje mnie
to.
> > A piszę nie tylko dla ciebie, a dla tych którzy nie mają 10 tysięcy na
> > zakup, a mają marzenia...
> > Kogutek to nie Internet tylko jeden z nicków. Możliwe, że kidnaper,
> > pedofil i zwykły hochsztapler. Wolnoć Tomku w swoim domku. A za ataki na
> > mojego kompa możesz zachorować, jak większość moich wrogów, z powodu
karmy.
> >
> >
> Możesz mnie pocałować w miejsce którym wydalam to co zjem. I nie strasz bo
się
> zesrasz.
Ooooooo! I pedał na dodatek.
|