Data: 2006-09-06 07:56:37
Temat: Re: PRZEROB JABLEK
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
news:edj4ap$rsu$1@nemesis.news.tpi.pl...
CIASTECZKA TWAROGOWO - JABŁKOWE
Tarta bułka - 30dag (własnej roboty z białych bułek)
Twaróg - 40dag
Przecier jabłkowy - 30dag (lub jabłka starte na grubej tarce)
Jajka - 4 sztuki
Cynamon mielony - 10g
Goździki - 2g
Masło śmietankowe - 5dag
Cukier puder - 5dag.
Tartą bułkę lekko zrumienić na maśle, twaróg zemleć lub przetrzeć przez
sito, bądź użyć homogenizowany. Wszystkie składniki po za cukrem pudrem
wymieszać na jednorodną masę, włożyc ją do woreczka i wyciskać na
posmarowaną tłuszczem blachę ciasteczka w formie kwiatu rumianku zachowując
2-3cm odstępy. Wypiekać w średniej temperaturze. Po ochłodzeniu posypać
cukrem pudrem.
|