Data: 2010-02-10 21:44:02
Temat: Re: PRZYSZEDŁ!!!
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"XL" <i...@g...pl> wrote in message
news:oydowovvn3u3$.1cqruv3uvon4g.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 4 Feb 2010 03:06:58 +0100, Prawusek napisał(a):
>
> > "XL" <i...@g...pl> wrote in message
> > news:1g3sd3occlo16.di23nd5ewog5$.dlg@40tude.net...
> >> Dnia Tue, 2 Feb 2010 12:44:35 +0100, Prawusek napisał(a):
> >>
> >>> ... oczywizda WOK żeliwny 36cm średnicy, z pokrywą. Opiszę wrażenia z
> >>> gotowania. Mam patelnię WOK z cienkiego aluminium z pokryciem - lepszy
> > niż
> >>> zwykła patelnia, słoninkę smaży się wyśmienicie, cebulkę i warzywka po
> >>> "chińsku" też!
> >>
> >> Przecież szukałeś 70cm. 36-centymetrowy mam sama, wrażenia niezłe, ale
> >> rzadko korzystam, bo ciężki.
> >
> > Wyjąć fajerki i wstawić do otworu.
>
> No tak robię - bo mój wok ma kuliste dno, więc nie ustoi na płaskim. Po
> drugie ogień musi obficie opływać ścianki. Super się nadaje kuchnia
kaflowa
> do tego.
> --
>
> Ikselka.
Mój jest żeliwny, ale dno ma na zewnątrz stoczone na płasko, wiec
spokojnie stoi, stawiam go na zwykłej kuchence gazowej na średnim palniku -
działa jak się należy. Reszta jest jak w normalnym woku, więc wszystkie
działania typowe. No i mam pokrywę blaszaną do niego wysoką - można usmażyć
pods nią nawet gęś. Sprowadziłem trochę książek z receptami, wariacje sam
wprowadzę...
|