Data: 2002-12-11 07:20:29
Temat: Re: Paluszki serowe c.d.
Od: t...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
Paluszki serowe
2 szklanki maki, 100 gr masla, 1 szklanka ostrego sera tartego na duzych oczkach
szczypta cayenne, 1 lyzka kminku, jak kto lubi, 1 jajko + woda, aby bylo 1/3
szklanki
Make posiekac z maslem, dodac cayenne, kminek, ser, wymieszac, dodac
wode z jajkiem cienkim strumieniem, szybko mieszajac make widelcem.
Zagniec palcami, szybko, zeby bylo zaledwie polaczone, kluchowate,
schlodzic, rozwalkowac grubo, na pol cm.
Ciac radelkiem w pasy, ukladac na niesmarowanej blasze, piec 10-15 min w
goracym piecu, 200C.
Ja dodałem jeszcze szczyptę soli i szczyptę sody/proszku do pieczenia ( jako
spulchniacza)
Wynikami dalszych modyfikacji podzielę się oczywiście.
Michał
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|