From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pancakes - jak zrobic?
Date: Fri, 12 Apr 2002 11:00:31 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <2...@4...com>
References: <6...@n...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 44
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!feedme.news.mediaways.net!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online
.de!news-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!
feed-ev1!propagator-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.
com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:103659
Ukryj nagłówki
>Mialam znajomego, ktory z USA przywozil mi gotowy proszek (jakas dziwna
>mikstura w pudelku) do robienia takich pseudo omletow - pancakes.
Jak to pseudo omletow, zadneomlety pancake = nalesnik. z
zagranicznego.
to , o czym mowisz to ODMIANA nalesnika, tak jak sa i odmiany
omletow (N.B. omlet to po zagranicznemu omelette).
Jesli mikstura jest Betty Crocker to wychodza fajne, i te male
okragle i zwykle. wesze jakies zaslupie, ale...
Wystarczylo
>dodac mleko i jajko. W odroznieniu od omletow te placuszki nie siadaly po
>upieczeniu i mozna bylo nawet nimi rzucac, a nadal byly puszyste ;). Jadlo sie
>to z syropem klonowym lub czekolada i smakowalo wspaniale.
>Moze ktos zna przepis na taki smakolyk (chodzi mi o to, co tam w tym pudelku
>bylo, oprocz maki - ze to tak roslo i bylo delikatne)?
>
>Pozdrawiam
>Magda
maka, proszek, soda, cukier, maslo, jajo, mleko wymieszac zeby
konsystencja byla o wiele gesciejsza od _polskiej_ nalesnikowej -
jak nabierzesz na lyzkemikstury to mozesz na patelni wylac maly
zgrabny okragly placuszek.
nie opada, bo ma w sobie proszek ORAZ sode (dltego miedzy innymi
nie nalezy tego nieusmazonego zostawiac na drugi dzien - soda
zaczyna dzialac w momencie zetkniecia sie z plynem, wiec iles
czasu tam odrobi swoje i potem przestaje)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The Largest Usenet Servers in the World!
------== Over 100,000 Newsgroups - Ulimited downloads - 19 servers ==-----
|