Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pancerne chleby maszynowe Re: Pancerne chleby maszynowe

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Pancerne chleby maszynowe

« poprzedni post następny post »
From: Artur Nowacki <a...@l...home.pl>
Subject: Re: Pancerne chleby maszynowe
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <dp5gq4$hq0$1@inews.gazeta.pl>
Date: Sat, 31 Dec 2005 10:33:59 +0100
Message-ID: <s...@4...net>
NNTP-Posting-Host: 85.89.167.52
X-Trace: news.home.net.pl 1136021645 85.89.167.52 (31 Dec 2005 10:34:05 +0100)
Organization: home.pl news server
Lines: 34
X-Authenticated-User: artnow.ld
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.h
ome.net.pl!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:257150
Ukryj nagłówki

Dnia Sat, 31 Dec 2005 09:51:23 +0100, chrisfox napisał(a):

> Co jest? Wychodzą całkiem smaczne, ale ta betonowa skórka z dołu i po
> bokach... Wszystko zgodnie z recepturami a trzy strony chlebka nadają
> się w zasadzie tylko do odrąbania (bo nawet kroić ciężko, gryzienie tego
> to czysty masochizm). Można prosić o poradę?
>
> Jeszcze jedno. Chleb najpierw wyrasta, potem się zapada (nikt nie
> otwierał maszyny, sprawdzone). Nie zawsze to występuje, ale przy
> ostatnich dwóch chlebkach miało miejsce. Drożdże instant, ilości zgodne
> z recepturą. Mogło być nieco zbyt dużo wody (tak oceniam na podstawie
> konsystencji ciasta), choć jej ilość oczywiście była zgodna z przepisem.




Muszi pokombinować.
Ja np odkryłem u siebie, że trzeba dawać wody odrobinę mniej jak w
przepisie, do tego malutko drożdży (ja daje 1/8 kostki świeżych).
Ustawiam skórkę na średnie przyrumienienie (wtedy jest mniejsze
prawdopodobieństwo, że się zapadnie)
Piekę każdy chleb na programie pełnoziarnistym (jest dłuższy) a po
skończeniu programu jeszcze 10 - 25 minut dopiekam (Żona woli mocno
wypieczony i chrupiący).
Każda maszyna jest inna. Np rodzice dostali ode mnie na gwiazdkę Alaske i
do niej niezupeełnie mogą się stosować wg. moich rad.
Trzeba cierpliwości i eksperymentów.


--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 9286991
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://skocz.pl/plfoto | http://prawy.blox.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.01 Magdalena Fabrykowska-Młotek
02.01 chrisfox
02.01 Magdalena Fabrykowska-Młotek
02.01 almadka
03.01 chrisfox
03.01 Mazurzak
03.01 Krysia Thompson
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6