Data: 2005-02-11 13:44:08
Temat: Re: Panierka jak w KFC, HOW TO?
Od: "maciej" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szczególnie glutaminian sodu brrrr
nie dośc że trucizna od której się zciemnia, to i mieso smak traci.
Ja zrobiłem tak,
jajko rozbełtane z mlekiem i wodą,
mąka kukurydziana i pszenna do tego ziarno sezamu, zioła jakie miałem pod
ręką,
suchą panierke do worka,
najpierwdo jaka potem do wora potwm trz ącham:)
potem wyciagam i niech postoi sobie albo poleży z 1 godzinkę, acha wcześniej
kurczaka natarłem solą, takż ew panierce z sola trzeba uważać.
co dalej
akurat ostatnio uzywałem skrzydełek, poporcjowane na 3 cześci tę najchudszą
wykożystałem do zupki, następnie na głęboki olej aż ładnie się zrumieni i
potem do piekarnika na brytwannę. i juz.
Wszyscy byli zachwyceni i mysleli że jakieś specjalne przyprawy używałem.
--
Maciej
|