Data: 2003-09-01 07:17:40
Temat: Re: Papryka chilli
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 2003-09-01 at 09:08, Ab_ovo wrote:
> Witam,
> Ostatnio rodzina obdarowala mnie spora iloscia swiezej papryki
> chilli i mam problem bo nie wiem co z nia zrobic aby nie zmarnowac
> takiego dobrodziejstwa. Kiedys we Wloszech w jakies pizzerni widzialem
> ze zalewano taka papryke oliwa w butelcei sluzyla ona jako poklad pod
> pizze oraz dla smakoszy pikanterii jako "sos". Macie jakies sugestie
> poza zamrozeniem ??
Powiesic na nitce w zgrabnych koralach i wysuszyc. Pozniej wrzucic do
szczelnego sloiczka aliobo w calosci, alibo pokruszone. Zalac oliwa z
przekrojonym na pol zebmbem czosnku i galazka oregano - rzeczywiscie do
pizzy jak znalazl. UWAGA po kazdym kontakcie z rzeczona papryczka myc
dokladnie rece, bo inaczej zapomnisz, zatrzesz sobie oczy i bedziesz
plakac przez caly dzien (w najlepszym przypadku).
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|