Data: 2003-07-30 10:39:06
Temat: Re: Papryka czuszka
Od: wiku <s...@r...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Angelina wrote:
> Wynika z tego, że to jednak nie to samo. Chili jest wszechobecna w sprzedaży,
> natomiast czuszki jeszcze nigdzie nie spotkałam.
> W zasadzie chodzi mi o użycie czuszki do celów leczniczych, nalewka :), ale do
> nacierania.
> To chyba jednak czuszka ma w sobie to "coś". Ale spotkanie jej będzie bardzo
> trudne.
> Dzięki za odpowiedz bo już miałam tą chili zalewać. Tylko spirytusik by mi się
> zmarnował.
medykiem nie jestem, ale wydaje mi sie, ze jesli do nacierania to akurat i ta i
ta sie nada, chodzi przeciez o "moc" i zwiazane z nia wlasciwosci rozgrzewajace,
a nie o smak
btw. w supermarketach bardzo czesto sprzedaja czuszke pod nazwa chili, latwo
poznac po kraju pochodzenia - jesli wegry to w 99 proc. bedzie to czuszka
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
|