Data: 2006-08-13 18:26:25
Temat: Re: Papryka- jak zdjac skore?
Od: Lia <i...@p...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2006-08-13 20:14:33 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *delf* skreślił te oto słowa:
> Prosze o fachowa rade - jak skutecznie pozbyc sie skory z papryki.
> Wiem ze trzeba piec w piekarniku- ale jak dlugo i jakiej temperaturze?
200 - 250 st, az skórka sie przypali
> czy z
> termoobiegiem?
Niekoniecznie.
> czy papryka w calosci czy pokrojona na 4 czesci? Dodam ze
> chodzi mi o czerwona papryke.
w całosci.
A potem zamknąc szczelnie w woreczku, zeby skórka łatwiej zeszła.
> Mam fantastyczny przepis na sloikowa papryke w oleju - ale musi ona byc bez
> skorki.
Się podziel więc przepisem :)
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
It's life's illusions I recall. I really don't know life at all.
|