Data: 2005-09-15 20:56:23
Temat: Re: Paprykarz
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dgcl0h$o4q$1@nemesis.news.tpi.pl>,
"Paulinka" <paulinka503@_precz ze spamem_wp.pl> wrote:
> HaNo z adresu z...@n...pl wymodził(a) :
>
> > Co dalej? Jaki macie pomysł!
> > Poproszę o światłe rady!
>
> Ja bym z tego zrobiła leczo wg przepisu Władka Łosia. Paprykarz zdaje się
> jest z ryżem.
>
> Pozdrawiam
> Paulinka
W sensie ścisłym paprykarz to jedna z odmian mięsnego ragout
węgierskiego, łagodna, zawierająca mniej papryki niż porkoelt i
doprawiona śmietaną. Podawana zwykle z jakimiś kluseczkami, np.
kładzionymi. U nas jednak paprykarz to prawie każda potrawa gotowana z
większą ilością papryki. A faktycznie zestaw składników kupionych przez
HaNo nadaje się raczej na leczo.
Władysław
|