Data: 2004-09-09 07:10:23
Temat: Re: Papryko...zerca.
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No wlasnie
> .Bardzo czesto stosuje surowe papryki, zarowno te czerwone, zielone jak i
> zolte do swoich potraw.Tych egzotycznych chinskich czy meksykanskich jak
do
> pospolitych warzywnych.Aktualna przystepna cena daje mysl o zapasach.Tylko
> jak to zrobic?Byla zmianka o kiszeniu...ale to nie to.Zakonserwowac ? Tez
> nie ,w zalewie octowej.
Ja konserwuje
do wyprzonych sloikow bardzo gesto pakuje umyte i oczyszczone papryki
pokrojone na cwiartki, zalewam goraca woda z sola ( 1 lyzka na litr). daje
lyzke oleju na wierzch kazdego sloika, zakrecam. Wkladam do piekarnika do
blaszki zalanej ciepla woda ( jesli bedzie zimna- sloiczki popekaja) na 100%
i pol godziny.
pzdr
Ktoska
|