Data: 2006-03-06 09:22:13
Temat: Re: Parowane
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eM eL <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał(a):
> Szukalem w sieci ale znalazlem jakies parpwane pyzy po poznansku i takie
> tam, ale nic sprawdzonego i w dodatku kilka razy mi nie wyszly, wiec
pytanie
> zna ktos taka potrawe a jesli tak to poprosze o sprawdzony sposob
> przyrzadzania.
Kuchnia Polska podaje proporcje: 40 dag mąki, 2 dag drożdży, 2 jaja, 5 dag
tłuszczu, ok. 1/4 l mleka, 5 dag cukru. I koniecznie muszą wyrosnąć po
wycinaniu. Robiłam je z tego przepisu i wychodziły. Może za długo je
gotujesz na parze?
Mam też przepis z innego źródła /niemieckie czasopismo/ i też są podobne
proporcje /500 g mąki, 30 g drożdży, 60 g cukru, 1/4 l mleka, 60 g masła, 1-
2 jajka/.
Może zmień mąkę /inny typ? producent?/
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|