Data: 2001-03-29 05:47:28
Temat: Re: Pascha
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote:
> Twarog nalezy utrzec z bardzo slodkim koglem-moglem,
Twarog musi byc pierwszorzednej jakosci.
> jak kto ma
> sile, chec na kalorie i pod reka kilka mocnych dziewek
> kuchennych, to niech im da do utarcia ten kogiel mogiel z maslem
Koniecznie z maslem!
> (mnie cholesterol skacze juz na sama mysl tego masla...). Zdaje
> sie ze i na upartego mozna "wgniesc" i gestej smietany.
> Osobno przygotowac roane takie - rodzynki namoczyc w goracej
> wodzie by zmiekly, migdaly byle jak posiekac (dobre sa uprazone
> na patelni, ale tylko troche). Dodac to, ucierajac. I dodac cos,
> co dla mnie "tworzy" te pasche - skorka pomaranczowa, najlepiej
> jeszcze z syropem - tzn powina to byc w domu zmazona skorka. Nie
> dosc , ze bardzo to wtedy aromatyczne, ale przy smazeniu skorki
> pierwsze primo - ladnie w domu pachnie, wtore primo - oleji
> eteryczne cytrusow dobrze dzialaja na nastroj i dobry humor
> wachajacych. Jak kto ma lukrecje to by bylo jeszcze kolorowiej.
Czy mi sie wydaje, czy nikt nie wspomnial o wanilii?
Wladyslaw
|