Data: 2006-12-27 22:46:40
Temat: Re: Pasta curry
Od: "WS" <s...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
eva napisał(a):
> Przywiozlam z zagranicy paste curry zolta i czerwona w sloiku. Co z tym
> zrobic ?
W swoim epizodzie kulinarnym w Irlandii , gdzie pasta Curry była
relatywnie tania , używałem jej do przyprawiania mięsa. Po prostu -
dwie łyżki pasty Curry , łyżka sosu rybnego , mięso pocięte jak
na chińszczyznę ( coś ala pręciki ) , to na 30 minut do miski.
Potem na patelnie oliwa z oliwek , parę minut smażenia mięsa w
paście , na koniec wlałem trochę sosu słodko-kwaśnego ,
pomieszałem , podsmażyłem na wolnym ogniu jeszcze minutę i miałem
bardzo bardzo smaczne mięsko w sosie słodko-kwaśnym.
Robiłem takie rzeczy z pastą czerwoną i zieloną.
Pozdrawiam
Wojtek.
|