Data: 2007-08-26 20:51:39
Temat: Re: Pasta kokosowa - Creamed coconut
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 26 aout 2007 ŕ 21:01:15, dans <fasivq$odr$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Witam,
> siostrzyczka przy ostatnich odpowiedzinach zarzuciła mnie tym
> specyfikiem. Dla nie kumających co to za wynalazek śpieszę z
> wyjaśnieniem iż jest to nic innego jak zmielony na pastę orzech
> kokosowy. Bardzo tłuste i bardzo aromatyczne. W temperaturze
> pokojowej jest twarde, o konsystencji margaryny, po ogrzaniu w
> gorącej wodze robi się 'śmietana'. Wyczuć można drobinki bielma
> kokosowego.
> Curry na wszelkie sposoby już przerobiłem, jakies pomysły jak
> spożytkować to cudo? Raczej proste i nie wymagające siedzenia
> 2-3h w kuchni (brak czasu).
> P.S. Mam tego jeszcze ponad kilogram.
Czlowieku, my na Karaibach robimy z tego cudowny sorbet kokosowy. Cala
wies sie do nas zlatuje na to.
Ewcia,
swiezo po huraganie Dean
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|