Data: 2006-06-22 19:02:11
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: a...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> wrote:
>
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> > >
> > > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> > >
> > > Władysław
> >
> > Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
>
> No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
>
> > nawet w czasie
> > suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
>
> A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
> weś przykład z wiejskich sposobow-sama zawartośc tłuszczu-wysuszenie w przewiewie
,natłuszczenie i dojrzewanie w mikroklimacie wiejskiej piwnicy-szynka permeranska i
poł roku strzymuje ak47
> Władysław
|