Data: 2006-06-22 19:48:38
Temat: Re: Pasteryzacja zakupionej kie"basy
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@i...googlegroups.c
om>,
a...@o...pl wrote:
> Wladyslaw Los wrote:
> > In article <e7e1il$34q$1@news.lublin.pl>,
> > "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU>
> > wrote:
> >
> > > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > > news:wlalos-D51C49.13522922062006@news.gazeta.pl...
> > > >
> > > > Raz wytrzyma, raz nie. A z jadem kiełbasianym żartów nie ma.
> > > >
> > > > Władysław
> > >
> > > Tłuszcz ma za zadanie odizolować od dopływu powietrza...
> >
> > No właśnie. Bakterie jaddu kiełbasianego to beztlenowce.
> >
> > > nawet w czasie
> > > suszenia kiełbasy wskazane jest nacieranie jej tłuszczem
> >
> > A to zapewne dla ogranicenia wpwpływu wilgoci.
> > weś przykład z wiejskich sposobow-sama zawartośc tłuszczu-wysuszenie w
> > przewiewie ,natłuszczenie i dojrzewanie w mikroklimacie wiejskiej
> > piwnicy-szynka permeranska i poł roku strzymuje ak47
Ale przecież właśnie jest na powietrzu, a nie zalana tłuszczem i
zamknięta w słoiku.
Władysław
|