Data: 2000-01-22 07:17:52
Temat: Re: Pastis a pernod
Od: "af" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof G. Baranowski <k...@m...knm.org.pl> wrote in message
news:Pine.LNX.4.02.10001200941410.678-100000@manjak.
knm.org.pl...
> On Thu, 20 Jan 2000, Dariusz K. Ladziak wrote:
> > Nazwanie pernodu anyzowka... Coz, anyz rowniez zawiera. Ale chyba
> > najcharakterystyczniejszym skladnikiem jest piolun - zreszta z tego
> > powodu produkcji pernodu zakazano we Francji (dlugotrwale spozywanie
> > substancji zawartych w piolunie prowadzi do zmian psychicznych...)
> Z absyntem Ci sie pomylilo. :)
>
> Kris
> --
> Krzysztof G. Baranowski - Prezes Klubu Nieszkodliwych Manjaków
> "Smith & Wesson - The original point and click interface..."
> http://www.knm.org.pl/ <p...@m...knm.org.pl>
>
Hm..pilem w Paryzu pernod w knajpie..W celach badawczych, bo chcialem
sprobowac tego trunku cyganerii paryskiej..Drogie (zaplacilem w przeliczeniu
7 dolcow za malutki kieliszeczek a bylo to 15 lat temu) i strasznie anyzowe
swinstwo..Nie czulem tam zadnego piolunu... Absynt to istotnie trunek
piolunowy i z powodu szkodliwych skladnikow byla zabroniona w wielu krajach
jego produkcja....
F.
|