Data: 2002-03-14 13:50:43
Temat: Re: Pasztet z ziemniaków
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Z książki "Kuchnia Śląska" Emilii Kołder
>
> Pasztet z ziemniakami
>
> 500 g ziemniaków
> 15 dkg słoniny
> 500 g wątróbki
> 2 żółtka, 2 białka
> kminek, gałka, pieprz, sól, tarta bułka
>
> Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać póki ciepłe. Cebulę udusić w małej
> ilości wody, wyjąć, do sosu dodać pokrojoną w plastry słoninę i wątróbkę i
> poddusić. Na wpół uduszoną wątróbkę razem z resztą składników przepuścić
przez
> maszynkę ( sitko pasztetowe). Dodać przyprawy i żółtka, na końcu pianę z
> białek. Wyłożyć do foremki wysmarowanej i wysypanej bułeczką i upiec.
>
> Wygląda ciekawie, choc przyznam,że nie testowałam. Qd
>
> --
> Mam nadzieje, że już wszystko jasne...Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|