Data: 2006-12-03 13:57:16
Temat: Re: Patent
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lia napisał(a):
> Poprosze grzecznie - od dwóch miesiecy mam ostrą fazę na ryby, wiec na
> pewno wykorzystam.
Ja tez, dlatego zajadam sie sushi, łososiem i panga.
Swiezego łososia skrapiasz połówka cytryny, wyciskasz czosnek, tyle by
pokrył cała jedna czesc ryby. Solisz, pieprzysz białym pieprzem.
Rozgrzewasz do 220 C piekarnik wraz z blacha na której bedzie ryba.
Wkładasz rybe na ok 6 minut. Po tym czasie odwracasz , kładziesz kawałek
masła i marynowany zielony pieprz, kolejne 6-8 minut. Ja zrobiłam
surówke o której pisałam, wyszła diabelnie ostra, ale ja lubie pikantne
rzeczy.
--
Gosia
|